Langsom indlæsnings tider

Betydningen af indlæsningshastighed for hjemmesider

Betydningen af indlæsningshastighed for hjemmesider

Der er ikke mange, der vil argumentere for, at indlæsningstiden for websteder ikke er betydningsfuld. Det kan være en stor kilde til irritation, men dette kan i sidste ende have en negativ indflydelse på bundlinjen for dine resultatopgørelser som resultat af tabt omsætning.
Det kan måske lyde lidt drastisk, men der findes rent faktisk undersøgelser, der understøtter dette. Akamai and Gomez.com har for nylig foretaget undersøgelser, hvor resultatet viste, at over 50% af brugere forventer, at websteder indlæses på under 2 sekunder. Skræmmende nok vil de fleste af dem give op, hvis siden ikke er indlæst på 3 sekunder. Undersøgelsen viste også, at 79% af online handlende ikke ville besøge et websted igen, hvis de havde dårlig erfaring med indlæsningen, og 44% af dem ville fortælle en ven eller kollega om oplevelsen.

Hvordan ved du, hvor hurtigt din hjemmeside indlæses?

En af de nemmeste måder at finde ud af, hvor hurtigt dit websted indlæses er at bruge hjemmesideværktøjer som tools.pingdom.com, der ikke blot vil give dig din indlæsningshastighed, men også foreslå forbedringer.

hjemmeside indlæsningshastighed

Hvordan kan du optimere indlæsningshastighed?

Der er altid måder, hvorpå du kan reducere indlæsningshastigheden, uanset hvor hurtigt dit websted indlæses. Her er nogle forslag, der kan hjælpe dig:

  • Optimer billeder på webstedet

Når det er muligt, bør du forsøge at reducere størrelsen på billederne på din hjemmeside. Det er her, Photoshop og Fireworks kan hjælpe dig uden at gå for meget på kompromis med billedkvaliteten

  • Cache dit websted

Plugins som WP Super Cache kan hjælpe dig med at cache den seneste version af dit websted, så det derfor reducerer browserens behov for at generere siden ved hver indlæsning. Inholdsstyringssystemer som WordPress har ofte indbyggede plugins

  • Få et passende netværk

Hvis dit websted er specielt populært, vil du få brug for et netværk, der kan klare trafikken. Amazon Cloudfront, som er et Content Delivery Network (CDN) er et godt valg her og vil uden tvivl øge din indlæsningshastighed

  • Brug GZIP komprimering

Dette diskuteres bedst med dit webhotel, skønt det, hvis det gøres rigtigt, er muligt at reducerer fil størrelser med helt op til 70% – igen uden betydelig reduktion i billed- og videokvalitet på webstedet.

Er Google interesseret i indlæsningstid?

Google er i meget høj grad interesseret i indlæsningstid, såvel som i at lytte til, hvad deres bruger og ønsker og har brug for. Google konsulterer ofte med surfere, og i et nyligt eksperiment spurgte Googles Vicepræsident Marissa Mayer brugere, om de mente, 10 eller 30 resultater pr. side var bedst? Det er ikke overraskende, at svaret var 30 resultater pr. side, så Google ændrede det.

Resultatet var, at indlæsningshastigheden blev forsinket med omkring 0,5 sekunder, men utroligt nok, førte dette til et fald i trafik på omring 20%. Dette viser bare, hvor langt du bør gå for at beskære dine indlæsningstider. Hvis det er Google, så forestil dig virkningen for din hjemmeside, hvis der er en forsinkelse på et halvt sekund.